čtvrtek 16. července 2009

Rizika očkování

Očkování proti chřipce dělí jak laickou, tak odbornou (!) veřejnost tradičně na dva tábory.

Vakcína pracuje zpravidla na principu, že nějakým způsobem oslabený škůdce se vpraví do organismu člověka, aby se naučil škůdce detekovat a mohl si na něm vycvičit imunitní systém. Příznivci tvrdí, že očkování proti chřipce má výrazný účinek a mají pro svá tvrzení řadu argumentů. Jejich tvrzení jsou známá, snadno dohledatelná a nebudu je proto uvádět a přeskočím k druhému táboru.

Je třeba vést v patrnosti, že očkování je také veliký byznys.

Příměr: stalo se vám, že jste si koupili zboží, které jste neúspěšně reklamovali, nebo jste dopředu reklamaci vzdali? Předpokládám, že ano, nebo/a minimálně spoustu podobných případů znáte. Problémů s očkováním je spojená celá řada. Očkování je také zboží a nedá se očekávat, že prodávající (lékař) nebo výrobce budou mít pro reklamace pochopení: jejich riziko z převzetí odpovědnosti je značné a proto vedlejší účinky jsou paušálně odmítány.

Většina poškozených nenajde spojitost mezi ztrátou jejich zdraví a očkováním, u těch zbývajících je vyvrácena lékařem, případně alespoň ututlána. Dá se předpokládat, že jen zlomek následků je oficiálně veden.

Příklady:
Pozn.: zvýraznění v citovaných článcích je provedeno mnou, [text] případně dopsán
Osvoboďte Yurka

To, že došlo usmrcení (1997) dítěte vakcínou až k váženému soudu se odehrálo paradoxní cestou. Yurko byl v USA odsouzen na doživotí + 10 let za vraždu svého syna. Syn měl po očkování zdravotní těžkosti, které doktor vysvětloval jako očekávanou reakci na očkování. O několik dnů později běžel s dítětem do nemocnice, protože přestalo dýchat.

Nemohl si dovolit právníka, vliv očkování na smrt nebyl připuštěn a Yurko nastoupil výkon trestu. Později zjistil, že stejná vakcína je spojována s úmrtími dalších dětí. Podařilo se zmobilizovat armádu nezávislých odborníků a podpůrců a obnovit proces. Přestože v obnoveném řízení někteři doktoři znovu vylučovali souvislost mezi očkováním a úmrtím, pod tíhou evidence nezávislých svědectví musel být osvobozen. Po 7 letech se tak dostal na svobodu.

Autismus a očkování

Uvedu pouze krátkou ukázku z knihy Očkování-obchod se strachem.

„U autistických dětí se zvyšuje podezření, že se jedná o nerozpoznané zbytkové nebo částečné symptomy postvakcinační encefalopatie, která může nepozorovaně proběhnout, nebo nastat po každém očkování“

Důvodů, proč může očkování škodit je celá řada. Např. každá z vakcín obsahuje buď hliník nebo rtuť.

Zkušenosti rodičů
Velice často slýchám příběh dítěte, které se do určitého věku vyvíjí normálně a najednou začne ztrácet zájem o okolí, jeho zrakový kontakt začne slábnout, dítě se stává netečné, hyperaktivní, nebo velice pasivní, ztrácí svoji slovní zásobu a přestává komunikovat s okolím. V literatuře též najdeme počátky vzniku autismu kolem 18 měsíců věku dítěte. Některým rodičům se podaří vysledovat, že hlavní zlom v chování dítěte nastane po aplikaci určité vakcíny (americké studie např. potvrzují, že po zavedení trojkombinace MMR v některých amerických státech stoupá rapidně počet případů autismu, naopak ve stejný čas se počet autistických dětí nemění ve státech, kde tato vakcína používána není). Rodiče si též všímají velké změny v chování dítěte při dalších přeočkováních. Jestliže se o svém podezření zmíní svému lékaři, ten většinou vyvrátí jakoukoliv souvislost mezi autismem a očkováním bez jediného vyšetření či dalšího zkoumání a dítě je očkováno dál podle očkovacího kalendáře. S podobnou reakcí se setkávají i rodiče, kteří se obávají očkovat svoje další, zdravé dítě z obavy rozvoje autismu. Jelikož poškození následkem očkování může probíhat i bez zjevných bezprostředních příznaků a projevit se až za několik týdnů či měsíců, rodiče si často této souvislosti ani nevšimnou. Pro rodiče, kteří postřehnou souvislost mezi autismem jejich dítěte a očkováním je tato situace velice těžká, protože je nikdo z odborníků nechce brát vážně.

Situace v ČR
Informovanost o očkování, respektive o jeho nežádoucích účincích je v ČR velice malá. Přestože se v zahraničí o problémech s očkováním mluví s velikou neochotou, u nás se o nich nemluví téměř vůbec. V časopisech, televizi atd. si můžeme povšimnout neustálé pro-očkovací propagandy. Všude nás varují, jak letos stoupá počet nakažených klíšťat, jak se kdesi objevil bezdomovec s TBC, jak by se všechny mladé dívky měli očkovat proti rakovině děložního čípku atd. Avšak o tom, že někdo byl po očkování vážně poškozen, či dokonce následkem očkování zemřel se nedozvíme nikde. Z toho pak plyne pocit, že očkování je neškodné a to nejhorší, co může naše dítě potkat je teplota a mírné zarudnutí v místě vpichu.

Asi před rokem jsem poslouchala ČR2 s celodenním tématem očkování. V první polovině pořadu byla posluchačům dána možnost zavolat do vysílání a projevit svůj názor na očkování. K nelibosti přítomného moderátora, byly odezvy velice negativní. Mohli jsme poslouchat příběhy českých lidí, kteří byli očkováním těžce postiženi, nebo měli v rodině dítě poškozené očkováním.
V druhé polovině pořadu se k očkování vyjádřil odborník.

Přítomný doktor z motolské nemocnice (bohužel si už nevzpomenu na jeho jméno) vychvaloval očkování do nebe. Když byl dán prostor k dotazům, shodou náhod jsem se do pořadu dovolala právě já, sdělila svoji zkušenost a zeptala se, jestli má autismus spojitost s očkováním. K mému velkému úžasu mi doktor sdělil, že i to je možné, že očkování může fungovat jako spouštěč autismu.

Postřehy znepokojeného rodiče o očkování malých dětí

Fakta o očkování, o kterých jsem dříve nevěděl
Očkování může způsobit trvalé poškození zdraví
Nevěděl jsem, že očkování je značný nápor na imunitní systém. Pokud je organismus v pořádku, bez problémů se s očkováním vyrovná. Pokud se však očkování aplikuje v kojeneckém věku nebo osobě, která má imunitní systém oslabený, může očkování způsobit značné škody na zdraví. Ty mohou být i trvalé, zejména na centrálním nervovém systému.

Viz výňatek z článku Úmrtí kojenců a batolat po hexavalentní vakcíně (“hexavakcíně”) na rozalio.cz:

V příbalových letácích hexavakcín, resp. v podrobnějších odborných informacích pro lékaře a lékárníky, se uvádějí jako vedlejší účinky (hexavakcíny) řada příznaků, po nichž může úmrtí následovat. Citujme zde aspoň krátký výňatek:
“Centrální a periferní nervový systém:
Febrilní a afebrilní křeče, encefalitida (zánět mozku), encefalopatie (chorobné změny na mozku) s akutním edémem (otokem z důvodu hromadění tekutiny), koulení očima, syndrom Guillain-Barrée (stupňující se ochrnutí), svalová hypotonie (slabost svalů), neuritida (zánět nervů s různými příznaky).”


Na setkání hovořili maminky z vlastní zkušenosti. Většinou hovořili o tom, že po očkování jejich malého potomka došlo k výrazné změně v chování a prožívání k horšímu. Snad nejvíc šokující případ byl ten, kdy čtyřletý chlapeček se stal hyperaktivním a tloukl hlavou o zeď a ptal se maminky dokola “Proč už to není jako dřív, mami?” Mezi další potíže maminky zmiňovaly vředy v oblasti podpaží (zřejmě zduřené lymfatické uzliny?) a zvýšenou teplotu.

V Německu vznikl spolek trvale poškozených očkováním
Tento spolek sdružuje lidi, kteří byli poškozeni očkováním, která jsou v Německu povinné. Již několik soudních sporů bylo rozhodnuto ve prospěch těchto lidí a ti vysoudili odškodnění na státu, který všem očkování nařizuje.

Pořad CBS 60 Minutes: 300 nároků pozůstalých rodin jako důsledek očkovací kampaně proti prasečí chřipce v roce 1976, jen jeden mrtvý z chřipky

Výborný investigativní pořad odhaluje zjevnou propagandu americké vlády, šíření strachu z propuknutí prasečí chřipky a plošnou vakcinaci v roce 1976.

Snímek sděluje, že zatímco prasečí chřipka zabila jedinou osobu, tak 4 tisíce Američanů požadují po státu sumu 3,5 miliard dolarů jako odškodnění následků očkování.

Pořad z 11. listopady 1979 dále uvádí, že nároky jsou i od 300 pozůstalých rodin, jejichž příbuzní se stali obětí Guillain-Barré Syndromu, údajně vzniklého jako důsledek očkování.

Propuknutí prasečí chřipky v roce 1976

Očkovací program byl spuštěn po zpožděních a problémech s přesvědčováním veřejnosti, ale okolo 24 % populace bylo očkováno před ukončením programu.

Byly hlášeny případy Guillain-Barré syndromu, onemocnění nervových kořenů postihující některé příjemce očkování proti prasečí chřipce. Jde o ojedinělý vedlejší účinek moderních vakcín s pravděpodobností 1 ku 1 mil. Jako důsledek, píše Di Justo, "veřejnost odmítla věřit vládnímu zdravotnímu programu, který zabíjel staré lidi a mladé mrzačil."

Rakouská ptačí chřipka šla do Česka i Německa

Smrtelná ptačí chřipka se ocitla v České republice a jen díky náhodě se jí nenakazili lidé. Společnost Biotest v Konárovicích na Kolínsku testovala vakcínu rakouské farmaceutické firmy Baxter, která ji vyvíjí. Jenže vakcína obsahovala i agresivní virus ptačí chřipky H5N1.

Soudní spor hemofiliků

Globální tragédie: Desetitisíce lidí postižených hemofilií byly vystaveny viru HIV a/nebo HCV od pozdních 70. let přes 80. léta příjmem infuzí krevní plazmy. Plazmy byly sesbírány, zprocesovány a vyrobeny v USA firmami Armour, Cutter, Baxter a Alpha a jejich divizemi. Mnoho z těchto osob proto zemřelo. Další oběti byly děti nebo mládež, kteří tím, že přijali produkty, byli infikováni AIDS a/nebo žloutenkou B a/nebo C.

22. května 2003 The New York Times uvedly, že firma Cutter Biological prodala léků pro hemofiliky v hodnotě milónů dolarů -- léků, které nesly vysoké riziko přenosu AIDS -- do Ázie a Latinské ameriky uprostřed 80. let, zatímco prodával nové, bezpečnější produkty do USA a Evropy. [...]

Shrnutí:
  1. Očkování má vedlejší účinky, avšak často nejsou hlášeny nebo nejsou s očkováním samotným spojovány. Lékaři se spojení důsledků s příčinou logicky vyhýbají. Dá se předpokládat, že jen zlomek následků je oficiálně veden.
  2. V Německu vznikl spolek trvale poškozených očkováním. Již několik soudních sporů bylo rozhodnuto ve prospěch těchto lidí a ti vysoudili odškodnění na státu, který všem očkování nařizuje.
  3. Pořad CBS dokumentuje průběh očkování proti prasečí chřipce v r. 1976 v USA: plošnému očkování předcházela propaganda. Očkování přineslo mnohem více mrtvých než chřipka samotná: v důsledku očkování zemřely stovky lidí a tisíce byly zmrzačeny, přitom na chřipku zemřel jediný člověk. Očkování pro nevoli veřejnosti bylo ukončeno.
  4. V minulosti byly odhaleny případy nákazy léků závažnými infekcemi/viry: na začátku roku byl odhalen případ nákazy distribuované očkovací látky živým virem ptačí chřipky. V obou případech figuruje firma Baxter, která je dnes dodavatelem/výrobcem očkovací látky proti prasečí chřipce.

Závěr: očkování v některých případech nese rizika, která jsou mnohem větší v porovnání s "léčenou" nemocí.

3 komentáře:

  1. K výše uvedenému bych chtěl dát poznatek. Proč je tak vysoký nárůst alergií? Kolik bylo alergií před 100 lety? Téměř žádné. Je to opravdu jen zvýšení znečištění prostředí? Proč mají alergie i zvířata? A proč jen ty které jsou očkované (psi, kočky, koně)

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi správný postřeh. To to skutečně nikomu nepřipadne divné??
    Pro zájemce o tuhle problematiku doporučuju internetový rozcestník ockovani.dobiasek.net

    OdpovědětVymazat
  3. k Yurkovi: podle jiné verze (http://www.ratbags.com/rsoles/comment/yurko1.htm) Yurko to dítě umlátil (mělo mít promáčklou hlavičku), navíc i změnil výpověď. Podle ní dítě nezemřelo na vakcinaci, ale na poskytnutou lékařskou péči - podání heparinu. Rozdíl mezi ubitým dítětem a dítětem umírajícím na komplikace po očkování se snad ještě poznat dá?

    OdpovědětVymazat