pondělí 7. září 2009

Složení vakcín

Člověk uvažuje nad tím co jí, co dýchá, co pije, přitom, zamýšleli jste se nad složením vakcín? Vzhledem k tomu, že látka se vpravuje přímo do krevního oběhu, položit si takovou otázku je jistě na místě:

S ohledem na skutečnost, že vakcíny se skladují dlouhou dobu a z jedné ampule se připravuje více dávek, je potřeba chránit obsah před náhodnou kontaminací, ke které může dojít z různých důvodů, např. v důsledku nabírání jehlou. Proto vakcína obsahuje konzervanty a sterilizanty: látky, které se v malých koncentracích používají např. jako dezinfekce či fungicidy; jde o jedy, které mají zejména schopnost ničit vše živé. Těchto konzervantů je více, rozšířené jsou formaldehyd a thimerosal:
Pozn.: zvýraznění v citovaných článcích je provedeno mnou, [text] případně dopsán.
Formaldehyd (formalín)

Formaldehyd může být toxický, alergenní, karcinogenní. [...] V koncentracích nad 0,1 ppm [1:10 000 000] ve vzduchu může podráždit oči sliznice a vést k slzení. Inhalován v této koncentrací může způsobit bolesti hlavy, pocit pálení v krku, ztížené dýchání, spuštění nebo zhoršení astmatu.

Formaldehyd je klasifikován jako pravděpodobný karcinogen. [...] Formaldehyd může způsobit alergie. [...] V Japonsku a Švédsku byl zakázen v kosmetice.

[...]

Několik států Evropy omezilo používání formaldehydu, včetně dovoz formaldehydu v produktech a jak konzervant mrtvých těl na patalogii. EU zvažuje kompletní zákaz používání formaldehydu jako dezinfekci a pesticid (týka se i uchovávání mrtvých těl a orgánů) prostřednictvím nařízení Biocidal Products Directive (98/8/EC).

[Aerosoly formaldehydu se používají taktéž jako látky pro inaktivování bakterií a virů následně použitých ve vakcínách.]

Thimerosal (thiomersal)

Hlavní užití je antiseptikum [ničí choroboplodné mikroorganizmy] a fungicid [chemický prostředek proti parazitním houbám a plísním]. [...]

Thiomersal je velmi toxický při vdechnutí, požití a při kontaktu s kůží, hrozí nebezpečí kumulace následků. Je rovněž velmi toxický pro vodní organismy a může v tomto prostředí způsobit dlouhodobé nepříznivé účinky. [...]

Bylo provedeno nemnoho studií toxicity thiomersalu na člověka. Výzkumy na zvířatech naznačují [...], že dochází k poškození centrálního nervového systému a ledvin, běžným příznakem jsou potíže s pohybem. Podobné výsledky byly pozorovány při otravě lidí. Mechanismus toxicity není znám. [další skutečnosti o látce viz Kennedy proti farmakoncernům]

Adjuvanty se používají ve vakcínách s cílem stimulovat imunitní systém a zvýšit odezvu vakcíny. Adjuvant se přidává do vakcín jako jakési turbo, jehož úlohou je vydráždit imunitní systém k silné protireakci a zastoupit tak např. 5 jednotlivých očkování jediným turboočkováním. Používá se zejména skvalen a hydroxid hlinitý:
Hydroxid hlinitý

[...]

Protože poškození mozku nalezená při postižení Alzheimerovou nemocí obsahují hliník, existují obavy, že zvýšený příjem hliníkových sloučenin může způsobovat nebo se podílet na rozvoji této a podobných neurodegenerativních nemocech.

Dále zvýšené hladiny hliníku v krvi z dialýzy probíhající v ledvinách při pití vody se zvýšeným obsahem hliníku (např. ze studny) vede k demenci, což je podobné, avšak pravěpodobně odlišné postižení vzhledem k Alzheimerově chorobě.
Tato hypotéza je kontroverzní.

V roce 2007 pokusy antraxových vakcín -- obsahujících hydroxid hlinitý coby adjuvant -- na myších vyvolaly vedlejší neuropatické příznaky.

[...]

Squalene (skvalen)

Skvalen je přirozená organická složka původně získaná pro komerční účely především z oleje ledvin žraloků, používají se také rostlinné zdroje [...]. Všechny vyšší organismy vč. lidí produkují skvalen.

Studie z roku 2000 o syndromu veteránů války z Perského zálivy zjistila, že téměř všichni pacienti mají protilátky proti skvalenu [pokud je skvalen podán jako součást vakcíny, imunitní systém na něj reaguje jako na nežádoucí element a snaží se ho zneškodnit; příznakem je tvorba a existence protilátek proti skvalenu a může nastat, že imunitní systém pak zneškodňuje i skvalen, který tělo samo vyrábí]:

Syndrom vojáků z války v Perském zálivu

Jde o onemocnění válečných veteránů z války v Perském zálivu z roku 1991, která je typická řadou lékařsky nevysvětlených příznaků. [...]

Přiznaky spojované s tímto syndromem bývají různé, vč. chronické únavy, poruchy paměti, nechopnost ovládat svaly, bolesti hlavy, zmatenost, závratě a ztráty stability, dušnost, dokonce rezistence inzulínu. Úmrtí na rakovinu mozku, ochrnutí/atropie, nevysvětlitelné bolesti, ...


Okolo 30 procent ze 700 tisíc můžu a žen z první války v Perském zálivu je registrováno v databázi postižených. Někteří stále trpí širokou škálou vážných zdravotních problémů.

Vakcína proti Antraxu
Během operace Pouštní bouře, 41 % amerických a 57 až 75 britských vojáků bylo očkováno proti antraxu. Počáteční verze vakcíny byla zdrojem závažných vedlejších účinků vč. příznaků onemocnění z Perského zálivu. Podobně jako všechny vakcíny, často způsobovala místní podráždění kůže, někdy trvající týdny nebo měsíce. Zatímco FDA schválila vakcínu, tak nikdy neprošla škálou širokých klinických zkoušek, jak je běžné téměř u všech ostatních vakcín v USA.

Jedna ze studií zjistila, že nasazení vojáci, kteří jsou postiženi touto nemocí mají významně větší pravděpodobnost přítomnosti protilátek proti experimantálnímu adjuvantu skvalenu (95 %) oproti těm nepostiženým (0 %) [...]

Dokonce po válce, vojáci, u kterých nedošlo k vlastnímu nasazení v Perském zálivu a přijali vakcínu proti antraxu mají příznaky podobné těm, kteří trpí syndromem války z Perského zálivu.
[...]

Navzdory opakovaným ujištěním, že vakcína je bezpečná a nezbytná, federální soud rozhodl, že je zde dobrý důvod věřit, že je škodlivá a nařídil Pentagonu zákaz v říjnu 2004. Zákaz byl zrušen v únoru 2008, kdy FDA látku přezkoumala a znovuschválila. [...]

Následující verze vakcín proti antraxu byly schváleny: 15. prosince 2005 FDA zveřejnila závěrečnou studii, která dokládá, že stávající vakcíny jsou bezpečné a účinné. Nicméně tato vakcína není ta z Války v Perském zálivu.

[...
Na Internetu je k nahlédnutí dostatek výpovědí samotných veteránů, kteří stavějí náhled do trochu jiného zrcadla, než jaké nastavuje Wikipedie. Problematika by vydala na samostatný článek, z časových důvodů alespoň velmi stručné shrnutí:

Syndrom války z Perského zálivu se projevuje bezpočtem příznaků, část z nich uvádí Wikipedie; některé končí smrtí, jiné úplným zhroucením života, dále jde o neplodnost či neschopnost donosit dítě a obvyklým příznakem je také plození deformovaných dětí.

Z milionu "spojeneckých" vojáků jich přibližně polovina onemocněla a až 25 tisíc po onemocnění zemřelo. Příčiny syndromu, který se začal projevovat několik měsíců/let po válce nejsou oficiálně známy a tak existuje více verzí. Samotní vojáci tvrdí, že byli vystaveni nelegálnímu testování látek (nejde o jediný případ v americké armádě); zpravidla ukazují na vakcínu proti antraxu a stěžují si, že přestože bylo vedeno několik vyšetřování, úřady ve skutečnosti znemožňují skutečné prošetření. Spojitost s vakcínou proti antraxu potvrzují zejména tyto publikované skutečnosti:
  • syndromem jsou postiženi vojáci z USA a Británie, pouze ti byli očkováni proti antraxu, vojáci ostatních zemí těmito nemocemi netrpí (nebyli očkováni),
  • syndromem trpí i vojáci, kteří se z různých důvodů do zálivu nepodívali (např. zůstali doma), ale byli očkováni,
  • očkování proti antraxu se nezapisovalo do zdravotní dokumentace, nebo se tam dostávalo pod pseudonymy,
  • postižení vojáci si stěžují, že se jejich zdravotní dokumentace "ztratila",
  • zdraví vojáci ve všech ověřovaných případech nemají v krvi protilátky proti skvalenu (skvalen -- adjuvant vakcíny),
  • 95 procent postižených vojáků má v krvi protilátky proti skvalenu, což dokazuje, že přijali experimentální vakcínu se skvalenem (to, že zbývajících 5 % vojáků nemá protilátky znamená, že se u nich tyto již netvoří a nijak nevyvrací, že nedostali vakcínu),
  • vojáci byli touto experimentální vakcínou očkováni násilím, nebo donuceni hrozbou degradace či vojenského soudu,
  • syndrom má mnoho příznaků autoimunitní nemoci: skvalen se totiž nachází i jako přirozená součást organismu a vytvořené protilátky bojují i s tímto v těle potřebným skvalenem.
]


Získávání infekcí potřebných k výrobě vakcíny:
Imunita od Ďábla?: vakcíny odvozené z potratů
Obavy z kontaminantů vakcín
Překvapivá práce o 19 tisících slovech o původu AIDS: měla by ji JME publikovat?
Ptačí chřipka představuje riziko v dodávce vajec pro vakcíny
Horké téma: alergie na vajíčka
Vakcína proti chřipce
Dopis Centra biologické vyhodnocování a výzkum producentům využívajícím Vero buňky 2009
Posouzení tumorigenicitického fenotypu Vero buněk na myších 2008
Hela buňky, Zápis setkání FDA v r. 1999, Aneuploidie, Vero buňky
Pěstování infekcí na skotu pro výrobu vakcín, jak jej uvádí dr. Higgins. Zdroj: http://www.whale.to/vaccine/higgins_b.html
Obrázek: v současnosti se již viry nepořizují způsobem, jak jej zaznamenal v knize Vystavení a ilustrace hororů očkování dr. Higgins. Používají se sofistikovanější metody:

Mnoho lékařských produktů vč. vakcín se pěstuje na nekonečných buněčných řadách, tj. na buňkách které jsou nesmrtelné (nemají limit počtu dělení, např. původně zdravé buňky zmutované v rakovinu):

V roce 1951 zemřela Henrietta Lacks, mladá černoška z Baltimoru na vysoce maligní rakovinu děložního čípku. Menší části jejího tumoru byly věnovány laboratoři specializující se na buněčné kultury tkání. V té době většina pokusů o pěstování lidských buněk mimo tělo selhávala. Z nějakého neznámého důvodu se rakovinné buňky Henrietty hojně množily a staly se známé coby první úspěšné lidské tkáňové buňky (HeLa řada, HeLa technologie).

Jelikož se dnes klade větší důraz na to, aby buněčné kultury nevyvolávaly vznik tumoru, pro výrobu vakcín se přešlo na nekonečné řady buněk pocházejících z opic: tato řada buněk se označuje jako Vero a jde o aneuploidie. Nekonečná řada buněk pokračuje díky mnoha cyklům dělení a nezestárne. V roce 1986 dala WHO zelenou k využívání této techniky, ale nadále jsou nezodpovězeny základní otázky ohledně bezpečnosti. Aneuploidie je genomová mutace charakteristická abnormálním počtem chromozomů. Nadbytečnost nebo chybějící chromozom je typická příčina genetické poruchy (projevuje se abnormální počet chromozomů) a riziko vyvolání tumorů Vero buňkami je skutečné.

Abortované lidské plody: mnoho z infekcí pro vakcíny se pěstuje na tkáních získaných z potratů. Infikování těchto plodů z přerušených těhotenství se provádí z ekonomických důvodů: pro pěstování infekcí je potřeba příznivé prostředí. Buněčná kultura získávána dělením buněk z lidských embryí se snadno pořizuje a zároveň je vhodným prostředím pro kultivaci virů. Původní kmenovou řadu buněk lze používat několik let (WI-38, MRC-5).

Podobně dochází k pěstování infekcí za pomocí embryí kuřat, opic nebo jiných zvířat.

Vajíčka: pro kultivaci virů chřipky a žluté zimnice se používají každý rok desítky milionů oplodněných slepičích vajíček, takže ve vakcíně se mj. objeví i jejich proteiny. Někteří lidé na ně mají alergie, zvláště děti.

Shrnutí:
  1. Látky používané ve vakcínách jsou označovány jako toxické, karcinogenní, alergenní:
  2. Dochází k ohrožení zdraví, jsou-li konzumovány, vdechnuty nebo jsou-li ve styku s kůží.
  3. Tyto látky jsou spojovány se závažnými a trvalými zdravotními důsledky, přinejmenším např. rakovina, Alzheimerova nemoc, demence, autismus, ochrnutí, alergie, ad.
  4. Stejné látky se nacházejí ve vakcínách jako konzervanty, sterilizanty nebo adjuvanty.
  5. Většina infekcí pro vakcíny se pěstuje na buňkách z lidských nebo zvířecích embryí, na aneuploidiích pocházejících z ledvin opic, k výrobě se používají také slepičí vajíčka.

Závěr: vakcíny jsou tvořeny mj. velmi jedovatými látkami (nervovými jedy). Tyto látky jsou nebezpečné již při vnějším použití. Není otázka, zda mohou způsobit následky při aplikaci přímo do krevního oběhu, otázka je v jakém rozsahu tyto následky nastanou. Očkování působí nepřirozeně na imunitní systém, dochází k nevratným změnám a poškozením, složky rtuti a hliníku umí tělo jen částečně vyloučit a dochází k usazování v lymfatických uzlinách nebo v nervovém systému.
Podstupování zdravotních rizik a důsledků spojených s očkováním je dilema i v případě, že by očkování mělo vysokou účinnost v ochraně před nemocemi (neexistují nezávislé double-blind studie, které by prokazovaly účinnost očkování proti některé nemoci). Účinnost očkování je přinejmenším kontroverzní, přemýšlejte nad tím, zda chcete sebe nebo své děti vystavit nebezpečím chronických nemocí jako rakovina, autismus, Alzheimerova choroba, alergie, aj., jestliže se imunizace provádí zpravidla proti nemocem, které se prakticky nevyskytují a nebo nejsou nebezpečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat