úterý 4. srpna 2009

Zprávy o očkovacích kampaních v rozvojových zemích

Můj nekritický postoj k očkování nejvíce narušila příprava článku Jak nám očkování prodloužilo život. Mimo známá (avšak před veřejností utajovaná) rizika dostává totiž očkování vážný šrám v podobě zpochybnění i jeho vlastního přínosu.

Proto jsem se rozhodl pustit do vyhledávání nezávislých double-blind studií, které by podpořily účinnost očkování proti chřipce; jelikož jsem takovou nenašel (zatím netvrdím, že neexistuje), hledal jsem podobné studie vůči meningokoku. Opět jsem nepochodil, k nalezení jsou pouze konstatování o vysoké spolehlivosti.

U té příležitosti jsem narazil na zajímavé články:
Roste bojkot vakcín v severní Nigérii 24. únor 2004

Další dva státy nigerijského islamského severu se připojily k bojkotu masivní očkovací kampaně proti obrně a požadují po vládě důkaz, že vakcíny nešíří AIDS nebo sterilitu, jak tvrdí islamští lídři.

[...]

"Tohle je maření příležitosti," řekl mluvčí Dětského fondu OSN Gerrit Beger, potvrdil, že státy Niger a Bauchi se připojily k bojkotu vakcín a vyčkávají na vládou vedené vyšetřování.

Islámští lídři severní Nigérie tvrdí, že imunizační kampaň je částí plánu USA zredukovat muslimskou část šířením AIDS a sterilizačních látek. Severní státy si zajistily vlastní laboratorní testy prokazující přítomnost kontaminantů ve vakcíně.

[...]

Světová zdravotnická organizace (WHO) tvrdí, že propuknutí obrny, které se šíří z jednohu státu, pomohlo rozšířit obrnu do sedmi afrických zemí, kde byla dříve vymýcena.

Propuknutí a bojkot očkování ohrožuje 16letou světovou snahu zničit obrnu globálně do r. 2005, říká WHO.

WHO spustila 10letý naléhavý imunizační program v pondělí, rozesíla stovky tisíců dobrovolníků od domu k domu s vakcínou pro naočkování 63 miliónů dětí.

[...]

[Prapůvodní článek z r. 2004 na webu www.ABCNEWS.go.com nelze otevřít, pouze jeho kopie v jiných článcích; je však stále dostupná záloha originálu přes webarchive.org. Není bez zajímavosti, že na webu zpravodajské stanice ABC News lze současně dohledávat zprávy daleko před r. 2004.]

Vakcína proti dětské obrně dodávaná UNICEFem do Nigérie je kontaminována sterilizačními příměsemi, zjistili vědci 11. března 2004

KADUNA, Nigeria, March 11, 2004 (LifeSiteNews.com) - Kampaň UNICEFu za proočkování nigerijských mladých proti dětské obrně může být zástěrka k sterilizaci národa. Dr. Haruna Kaita, vědec-lékař a děkan Fakulty farmaceutických věd v a Ahmadu Bello University v Zarii, vzal vzorky vakcíny do indických laboratoří k analýze.

[...] Dr. Kaita, na základě analýz našel důkaz závažné kontaminace. "Některé látky jsme rozlišili jako škodlivé, toxické; některé mají přímý vliv na reprodukční systém člověka," říká v interview. "Spolu s ostatními profesionály v oboru, nemohu uvěřit tomu, co jsme našli," říká.

Nigerijský státní doktor se pokoušel přesvědčit Dr. Kaita, že součásti vakcíny nemají spojitost s lidskou reprodukcí. "Byl jsem překvapen, když jeden z vládních doktorů mi tvrdil opak toho, co jsem se učil, studoval, považoval za správné a co je běžná znalost mezi lékařskými vědci -- že estrogen nemůže vyvolat protitěhotenskou reakci u lidí," tvrdí. "Považoval jsem tento argument za velmí znepokojivý a směšný."


Když byl tázán reportérem proč si myslí, že výrobci by měli kontaminovat orálně podávanou vakcínu proti obrně, uvedl tři důvody: "Tito výrobci a dodavatelé podléhají tajné agendě, kterou může odhalit pouze další výzkum. Za druhé, vždy nás považovali za třetí svět s tím, že nemáme kapacitu, znalosti a vybavení, abychom mohli vést testy vedoucí k odhalení takových kontaminantů. A velmi nešťastně, oni mají také lidi k obhajobě svých zvráceností před našimi průměrnými lékaři, nejhorší na tom je, že někteří z těchto jsou stále považování za naše nejlepší a spoléháme na ně, že budou chránit naše zájmy."

Dr. Kaita požaduje, aby "ti, kteří importovali tento falešný přípravek coby vakcínu proti obrně byli stíháni jako jiní zločinci."

Kampaň za vymýcení dětské obrny běží už čtvrtým rokem. Úřednící tvrdí, že všechny kontaminované vakcíny byly vyčerpány a jsou nahrazeny čistými dávkami.

V řečnickém závěru rozhovoru se Dr. Kaita ptá "Jaké plány má vláda k dispozici, aby pomohla dětem, kterým byla podána tato toxická kontaminovaná vakcína v případě, že na ni budou mít reakci?"

Nejedná se o první případ, kdy UNICEF byl zapleten do kontroverzního případu se sterilizačními látkami ve vakcínách. LifeSiteNews.com uvedl již v roce 1995, že Katolická ženská liga Filipín vysoudila příkaz k zastavení očkování proti tetanu, programu UNICEF, protože očkovací směs byla nasycena látkou B-hCG, která způsobuje trvalou neschopnost udržet těhotenství. Nejvyšší soud Filipín shledal, že tajný sterilizační program již proočkoval tři milióny žen mezi 12 a 45 lety. Vakcína s B-hCG byla nalezena i ve čtyřech dalších rozvojových zemích.

Vakcína zabíjející děti: probíhá nenápadné testování?

Na začátku 90. let, Světová zdravotnická organizace (WHO) dohlížela na masivní očkovací kampaň proti tetanu v mnoha zemích, mezi jinými v Nikarague, Mexiku a Filipínách. V říjnu 1994, HLI byla kontaktována mexickou pobočkou Comite Pro Vida de Mexico ohledně protitetanové kampaně v zemi. Podezření ohledně způsobu kampaně způsobilo, že výbor získal několik vzorků a podrobil je chemickým analýzám. Některé ze vzorků obsahovaly látku hCG, přirozeně se vyskytující hormon nezbytný pro vývoj plodu v těhotenství.

Látky hCG a anti-hCG
V přírodě hormon upozorňuje organismus na skutečnost těhotenství a způsobuje uvolnění dalších hormonů pro přípravu dělohy pro vstup oplozeného vajíčka. Rychlý vzestup hCG po početí je výborný důkaz pro potvrzení těhotenství: pokud žena podstupuje těhotenský test, není ověřováno, zda je těhotná, ale zda má zvýšené hladiny hormonu hCG.

Jenže, pokud je vpraven do těla s toxickým nosičem tetanu, vytvoří se protilátky nejen proti tetanu, ale i proti hCG. V takovém případě tělo selže v rozpoznání hCG jako přátelské látky a vyplaví protilátky vzhledem k hCG. Tyto protilátky napadají v důsledku oplodnění vytvořený hormon, který udržuje těhotenství; jakmile má žena dostatek těchto protilátek, přijde o schopnost udržet těhotenství.

[...]

Známé znepokojivé skutečnosti ohledně očkovacích kampaní v Mexiku a Filipínách:
  • Očkovány pouze ženy věku 15 až 45. (V Nikaragui 12-49). Ale nejsou muži stejně vystaveni tetanu? A děti? Proč jsou z očkování vyloučeni?
  • Hormon hCG byl nalezen ve vakcínách, kam nepatří. [...]
  • Ohlášený program počítal s několikanásobnou injekcí: tři během tří měsíců, celkem pět. Jestliže protitetanová vakcína tvoří ochranu na 10 a více let, proč násobná přeočkování?
  • WHO je aktivně zapojena více než 20 let ve vývoji protitěhotenské vakcíny využívající hCG ve spojení s tetanickým toxoidem jako nosičem -- kombinace totožná s nalezenou v Mexiku/Filipínách/Nikaragui.

Lidská laboratoř 5. listopad 1995

[...]

Redaktorka: Záznamy uvádějí, že 2/3 smrtí na tetanus na Filipínách jsou mezi muži, tak proč se zaměřili na ženy? Ještě větší podezření v ní vzbudilo zjištění, že injekce měly být podávány 5x během tří let, zatímco proti tetanu se očkuje mnohem méně často.

Sestra Mary Pilar Verzosa: To v nás vyvolalo opravdu spoustu otázek. Ministerstvo zdravotnictví (DOH) mělo rozeslat týmy po školách, měli říct učitelům, že jde o vládní program, že je to poskytovaná služba, a že je to dobré pro děvčata.

Redaktorka: Potom začala slýchat znepokojivé zprávy od žen (když pracovala ve slumech).

Mary Pilar Verzosa: Ženy měly tvrdit, jak je možné, že protitetanová dávka, kterou jsme dostaly, má na nás účinky? Rozhodily se nám cykly, některé z nás měly ošklivá krvácení a potraty, některé přišly o dítě v raných začátcích vývoje. Příznaky přišly právě po očkování proti tetanu -- některým v následující den, jiným během týdne. Pro ty, které byly těhotné tři až čtyři měsíce byl potrat skutečně děsivý.

[...]

Ve světle nalezených zpráv jsem se pokusil zjistit, jakým způsobem o událostech informovala hlavní média, v takovém případě je nejlepší obrátit se na agenturu Reuters, od které ostatní média zpravidla zprávy přebírají. Podařilo se mi najít pouze tuto informaci, celkově hlavní média informace ohledně sterilizačních vakcín nepřinesla:
Nigérie bude spouštět masivní imunizační program proti obrně 25. listopad 2008

LAGOS (Reuters) Nigérie spustí ve středu novou kampaň k očkování miliónů dětí proti obrně, aby se pokusila zabránit šíření nemoci, která tento rok zmrzačila stovky, říká WHO.

[...]

Jednou z hlavních překážek bylo přerušení imunizace v severní Nigérii v r. 2003, kdy muslimští lídři tvrdili rodičům, že vakcíny mohou ohrozit jejich děti.

Tato zpráva potvrzuje předchozí články, ale skutečný důvod "ohrožení" nezmiňuje. Jelikož kauzu vyvolala organizace HLI, považoval jsem za rozumné hledat další informace na jejich webu: příslušné zprávy nejsou vystaveny, avšak prostřednictvím článku (pravděpodobně z r. 2001) Program tetanus Billa Gatese a vynucená sterilizace lze najít hledané odkazy Protitěhotenské látky nalezeny ve vakcíně proti tetanu a Kanadské laboratoře a organizace mezinárodní pomoci jsou zapleteny v očkovacím skandálu, oba však pouze znovu přes archive.org:
Protitěhotenské látky nalezeny ve vakcíně proti tetanu 2000

(HLI Paul Gallagher) Před více než rokem HLI Reports přineslo svým čtenářům alarmující zprávu na titulní stránce o probíhající kampani proti tetanu v Mexiku a Filipínách. Zdroje z těchto zemí přinesly překvapivá obvinění -- že tyto státem dodávané vakcíny obsahují hormon, který způsobuje nicnetušícím ženám potraty.

Skupiny podporující přerušení těhotenství v těchto zemích a Světová zdravotnická organizace (WHO) reagovali ostře. Rozhořčeně odmítli zprávy a obvinili HLI z pokusů vyděsit ženy přijmout očkování nezbytná pro jejich zdraví a dobro. Odmítli výzvu HLI k parlamentnímu vyšetřování s poukazem na příznaky chorobné paranoie.

Nyní oficiální studie úřadů Filipín dává zapravdu HLI ve věci, kterou reportovala již před tolika měsíci. Právě zveřejněná odoborná studie, objednaná filipínským ministerstvem zdravotnictví a Filipínskou asociací doktorů, dokládá další důkaz, že vakcíny dodané WHO jsou skutečně kontaminovány hCG, hormonem nezbytným pro udržení těhotenství.

[...]

Kanadské laboratoře a organizace mezinárodní pomoci jsou zapleteny v očkovacím skandálu 2000

(HLI John Garrison) [...] druhá studie provedená HLI rovněž ukazuje, že kanadské organizace mezinárodní pomoci financovaly výzkum a vývoj protitěhotenských očkovacích pokusů, které vedly k zneužití ženských práv v rozvojových zemích jako jsou Filipíny.

[...]

"Nemáme produkt, a jistě ne tetanický toxoid, obsahující látky známé našimi vědci Světové zdravotnické organizace, jež by mohly odvracet těhotenství příjemkyň," říká Don McKibben, mluvčí firmy Connaught. Podle všeho neobeznámen se zkouškami podstoupenými na Filipínách, McKibben tvrdí, "Poskytujeme tento produkt po celém světě, a nemáme jedinou zprávu o něčem takovém." Dodává: "To je opravdu záležitost Světové zdravotnické organizace."

Další odkaz: UNICEF's Other Agendas: Popular Children's Aid Agency at Odds With Conservative Religious Groups for Embracing Politically Correct U.N. Viewpoints (anglicky).

Shrnutí:
  1. WHO pracuje několik desetiletí na vývoji vakcín proti udržení těhotenství (Phase I clinical trial of a World Health Organisation birth control vaccine).
  2. V několika zemích byla vakcína rozšířena plošným očkováním a její účinky byly údajně prokázány: u těhotných žen došlo k samovolným potratům po očkování, u dalších již nebylo možné otěhotnět. Jedná se o zprávy, které je těžké Internetem ověřit.
  3. Vakcína je založena na principu vytvoření imunitní reakce organismu proti vlastnímu "těhotenskému" hormonu.
  4. Ženy a dívky byly zbaveny plodnosti (očkovány) bez jejich vědomí, natož souhlasu.
  5. Očkování bylo dohlíženo organizacemi WHO, UNICEF a OSN, příp. vládami očkovaných zemí.
  6. Plošně depopulační očkování bylo prováděno skrytě pod záminkou jiných očkování.
  7. Hlavní média o zprávě neinformují.

Žádné komentáře:

Okomentovat