neděle 18. října 2009

Nežádoucí účinky vakcíny proti prasečí chřipce

Dobrovolník odmítá další testy vakcíny, výzkumníci odmítají souvislost s očkováním
http://globalresearch.ca/index.php?context=newsHighlights&newsId=46

Účastník klinických testů vakcíny H1N1, které probíhají v Německu, hovoří o svých vážných zdravotních komplikacích včetně vykašlávání krve poté, co byl vakcinován. Vedoucí lékař zprávu popírá. Přínášíme informace o dalších problémech s bezpečností vakcíny, které jsou ignorovány.

Mnichov -- neškodné bodnutí, jímž se mají zachránit tisíce. To je to, co si myslelo několik stovek dobrovolníků, kteří obdrželi 250 EUR jako odměnu za účast ve studii v rámci testů nežádoucích vedlejších účinků vakcíny proti prasečí chřipce na Ludwig-Maximilian-Universitě.

Účastník Axel Sch. (40) odmítl pokračovat v testování s odůvodněním, že očkování mu přitížilo a následovaly zdravotní problémy. Dodává: "Test je nezodpovědný. Během několíka málo hodin po očkování se mi orosilo čelo. Cítil jsem se slabě. Třetí den jsem začal trpět bolestmi v ohlasti ledvin, rozbolela mě hlava a dostal jsem horečku. Dostavil se záchvat kašle a vykašlával jsem krev do umyvadla."

Medicínský pracovník Frank von Sonnenburg, který je odpovědný za provedení národní studie, nepovažuje tento případ za průkazný. Dle jeho slov nelze spojovat takovéto nežádoucí účinky s očkováním. Nepopírá však, že popsané "chřipkové symptomy", které se projevují i u jiných vakcín proti chřipce, se mohou projevit jako reakce po očkování. Dodatečně se mohou objevit příznaky jako jsou lehká bolest, zarudnutí nebo otoky v místě vpichu.

"Samozřejmě u spousty testovaných subjektů můžeme zaznamenat vedlejší účinky. Proto provádíme pečlivě zmíněné studie, abychom zjistili možné nežádoucí vedlejší účinky. Pokud by se situace s chřipkou zhoršila a my neprovedli žádné testy, pak bychom vyvolali poprask u veřejnosti."

Byla vakcína předložena velmi brzo k testování? Faktem zůstává, že vakcína ještě nebyla aplikována na lidech. Ministryně zdravotníctví Ulla Schimdt vysvětlila, že se cítila být od úplného počátku pod tlakem farmaceutického průmyslu. Kritické hlasy nabývají na intenzitě. Paul Ehrlich Institut poukazuje na fakt, že lze očekávat více vedlejších účinků u této vakcíny než je tomu u běžné chřipkové vakcíny. Asociace pediatrů hovoří o možném zvýšeném výskytu neznámých nežádoucích vedlejších účinků.

Výzkumy britských vědců varují před neurologickým onemocněném známým jako Guillain-Barré syndrom. Poukazují na spojitost s kampaní s vakcínou proti prasečí chřipce, která proběhla v roce 1976 v USA a jejíž výsledkem byla smrt 25 lídí.

Pravděpodobně díky této události USA provádějí testy vakcín bez přidaných adjuvantů. Adjuvanty vedou k silnějším vedlejším účinkům, vysvětluje vedoucí výzkumu Frank von Sonnenburg. Adjuvanty produkují více protilátek a zvyšují tak obrannou reakci organismu. Bolesti ledvin a krev při vykašlávání, jak jsme je zaznamenali u Axela Sch., nepatří ale k očekáváným reakcím na vakcínu dokonce ani při použití adjuvantů.

Axel se přesto domnívá, že jeho problémy byly výsledkem očkování. "Zcela určitě nejde o náhodu, že se popsané problémy objevily po očkování." Kritizuje univerzitu, že jej předem neinformovala o možných rizicích. Sdělil, že po dobu tří dnů trpěl potížemi než odezněly. Když jsem zavolal na univerzitu, jednoduše mi položili otázky, které měli v připraveném formuláři a doporučili mi, abych navštívil svého lékaře. Axel nyní požaduje kompenzaci za lečebné výlohy a ztrátu příjmu.

Axel se již v minulosti za dob, kdy byl studentem, podrobil medicínským testům s očkovací látkou proti běžné chřipce. "To byl také důvod, proč jsem neváhal a souhlasil s účastí na testech nové vakcíny."

Nyní již nemá důvěru ve výzkum, opouští testování vakcíny. Během října odlétám z pracovních důvodů do Jižní Ameriky. Budu odlétat s pocitem, že již nejsem zainteresován a že ve stejné době neobdržím druhou ze tří dávek v rámci testů očkovací vakcíny. "Nemám strach, nepatřím k rizikové skupině. Prasečí chřipka nemůže být větší zlo než jsou vedlejší účinky vakcíny."

Šéf ČLK odmítá očkování z nedostatku hodnověrných informací
http://domaci.ihned.cz/c1-38633850-ockovat-se-proti-praseci-chripce-nenecham-tvrdi-sef-clk

[...]

Mnoho lékařů ale novou vakcínu proti pandemické chřipce odmítá. "Zatím není dostatečně vyzkoušená a výhrady k ní mají zdravotníci ve všech zemích," tvrdil v rozhovoru pro iHNed.cz šéf České lékařské komory Milan Kubek. Důvěryhodnost prý také snižuje fakt, že výrobce se smluvně vyvázal z odpovědnosti za případné nežádoucí účinky.

Komora prý nabízela pomoc bezúspěšně

Lékaři nemají podle Kubka dostatek hodnověrných informací. "Nerozumím postoji ministerstva, kterému ČLK již v dubnu nabídla součinnost při informování lékařů o chřipce H1N1, přičemž ministerstvo této nabídky nijak nevyužilo," stěžoval si šéf komory.

Sama ČLK pro lékaře připravila doporučení o užívání antivirotik v léčbě a prevenci této infekce. "Na doporučení k očkování naše vědecká rada pracuje. V současnosti žádné oficiální stanovisko ČLK neexistuje. Je však naší poviností upozornit nejenom na výhody očkování, ale též na možná rizika," dodal Kubek, který se očkovat nenechá.

Výše zmíněné informace vrhají stále více pochyb o prospěšnosti očkování v boji proti tzv. pandemické chřipce. Zejména toxické adjuvanty způsobují celou škálu nežádoucích vedlejších účinků. Přidanými adjuvanty jako jsou thiomersal, hydroxid hlinitý apod. lze vyvolat astma, autoimunní onemocnění, autismus, roztroušenou sklerózu, chronické záněty, anafylaktický šok, myofasticidu a další. U koček byl dokonce zaznamenán zvýšený výskyt fibrosarkomů v místě vpichu.

Klinických studií o toxicitě a reaktogenezitě adjuvantů neustále přibývá a tak si lékaři začínají klást otázky typu jsou adjuvanty přítelem nebo nepřítelem. USA se staví k používání adjuvantů dost skepticky a hovoří se o zákazu, Evropa zatím ani neomezila používání adjuvantů.

Stanovisko ČLK tak jistě nepřekvapuje. Překvapilo mě jen prohlášení šéfa ČLK, že autorita tohoto typu nemá hodnověrné informace k očkování a vedlejším účinkům vakcín k dispozici. Odvolání na neinformovanost lékařů z důvodu selhání výměny informací mezi MZ a ČLK působí poněkud komicky.

Svěříte se dobrovolně do péče farmakoncernů až se nám opět příhlásí chřipková sezóna?

3 komentáře:

  1. Prasečí chřipka tu již dávno je. Někoho jen tak lízne a někoho skolí. Víte kolik lidí letos zemřelo na selhání plic? Nebo srdce, které nevydrželo boj s infekcí? nebo na multiorgánové selhání ?

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem zdravotník pracujicí na pracovišti, které je předem vyčleněno k ošetřování nemocných s prasečí chřipkou. A bohužel nevím, jestli je větším zlem se nechat naočkovat a věřit, že očkování přežiju a nebo se nenechat naočkovat a doufat, že přežiju řádění prasečí chřipky. Protože v případě, že se nenechám naočkovat a onemocním /s následnou pracovní neschopností a nedej Bože úmrtím (u nás se myslím počítá s 40% neschopností a 0,37% úmrtí)/ nedostanu od našeho zařízení plnou mzdu, jako by tomu bylo, byla-li bych naočkována. A co teprve pokud skonám, kdo bude platit mou hypotéku??? A co když nakazím své děti, které jako školkou a školou povinné jsou věčně nemocné a tudíž oslabené? To je děsná schíza!!! A teď babo raď!

    OdpovědětVymazat
  3. Teda teď mně fakt děsí , jestli to očkování přežiji ve zdraví a nejsem jako tisíc dalších jenom pokusný králík, když i lékaři odmítají očkování. Tak proč proboha provádíte očkování které nemá 100% jistotu , že je bezbečné ???

    OdpovědětVymazat